Harry Meghan

Primeur voor Meghan? Ze heeft gestemd

Spannende tijden in Amerika, waar vandaag gestemd wordt voor een (nieuwe) president. Dat kon ook al per post, maar pas over een aantal dagen wordt de uitslag verwacht. Meghan heeft in elk geval al gestemd en dát is bijzonderder dan je wellicht denkt.

Een échte primeur is onwaarschijnlijk. Dan zou het namelijk zo moeten zijn dat nóóit eerder een lid van the royal family gestemd heeft. Dat is lastig te checken, maar ook ietwat lastig te geloven. Wel is het zo dat van het Britse koningshuis wordt verwacht dat zij zich niet bemoeien met politiek. En er geen uitspraken over doen. Het is ze niet ‘verboden’ te stemmen, maar openlijk gebeurt dat in elk geval niet.

Meghan is sinds haar huwelijk met prins Harry natuurlijk ook onderdeel van de Britse koninklijke familie. Zelfs na het neerleggen van royal duties, inleveren van de merknaam Sussex Royal en zelfs het verruilen van de VK voor de VS, behouden zij en Harry hun titels en bepaalde rechten.

Maar van Meghan is nu bekend geworden dat zij zeer zeker gestemd heeft, in Amerika. Niet zo verwonderlijk, zij en Harry waren immers zeer actief met mensen motiveren om te gaan stemmen. Meghan richtte zich in het bijzonder tot vrouwen. Overigens mag Harry in Amerika (nog) niet stemmen. Het kan jaren duren voordat dat wel mag.

Naast mensen aansporen om te gaan stemmen, zijn Harry en Meghan actief voor verschillende goede doelen. Hier deelden ze schoolspullen en kleding uit aan kinderen uit armere gezinnen.

Meghan Harry Schoolspullen 1

LEES OOK:

Prins Charles brengt eigen drankje op de markt

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP/EPA, Christian Monterossa/Duke & Duchess of Sussex