Camilla Charles Weekend

Prins Charles brengt eigen drankje op de markt

Naast honing en appelsap van de opbrengsten uit eigen tuin, gaat de Britse kroonprins nu ook een alcoholisch drankje verkopen. En de winst… gaat naar zijn eigen goede doel.

Het gaat om gin. Biologische gin, wel te verstaan. Want met allerlei kruiden uit eigen tuin – zoals rozemarijn en tijm – maakte Charles, samen met een gin-expert, een lekkere mix voor het drankje.

Dat ook ingrediënten uit eigen tuin zijn gekozen, is helemaal ‘des Charles’. Hij verkoopt in de souvenirwinkels van the royal family ook al onder meer honing en appelsap. Van bijen en appels uit eigen tuin. Die tuin is ook niet misselijk, het gaat om hectares aan groen, weelderig en vruchtvol in het geval van Charles en Camilla.

Van de gin met de kruiden werden eerst een stuk of wat proefmonsters gemaakt. Na proeven, testen en bijschaven koos Charles uiteindelijk zelf de eindversie. Deze is inmiddels te koop in de winkels. En heet: Highgrove Gin. De opbrengst van de verkoop wordt niet op Charles’ eigen spaarrekening gestort, maar gaat naar zijn goede doel.

Cuba Britain Royalty

LEES OOK:

Koningin Rania blijkt fan van streetart

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @clarencehouse