Groot Brittannie Viert 90ste Verjaardag Queen Elizabeth

Peter had zijn oma Elizabeth zo graag willen knuffelen

Peter is de zoon van prinses Anne. En prinses Anne is de enige dochter van Elizabeth. Deze kleinzoon vertelt nu aan de BBC hoezeer hij het miste om zijn oma gewoon even een knuffel te kunnen geven, toen zij het moeilijk had.

Peter is 43 en de oudere broer van Zara, over haar las je gisteren nog in ons artikel over royal baby’s in 2021. Hij spreekt zich tegenover de Britse zender uit over hoe zwaar de coronamaatregelen (hem) vielen, zeker in verdrietige tijden. En daarmee doelt hij specifiek op het overlijden en daarna de uitvaart van prins Philip, zijn opa.

Hij geeft aan dat de kinderen en kleinkinderen van Elizabeth er na het overlijden van Philip graag voor haar wilden zijn. Tijdens de uitvaart moest er echter verplicht afstand worden gehouden. Het beeld van Elizabeth alleen op een stoel blijft hem bij: “Iedereen heeft de foto gezien van de koningin die alleen zat. Dat was toen zo voor elke familie. Het moeilijkste is dat je diegene die het meest hecht was met de persoon die is overleden, niet mocht knuffelen”, aldus Peter.

Hij vertelt verder dat Philip erg gemist wordt. En spreekt lovende woorden over (het leven van) zijn opa: “Hij heeft een buitengewoon leven geleid. Als iemand van ons ook maar de helft van zijn leven zou hebben, dan zou diegene heel gelukkig zijn.”

Een archieffoto van Peter, Elizabeth en ook William. Op de achtergrond onder meer prins Edward, de jongste zoon van Elizabeth.

Groot Brittannie Viert 90ste Verjaardag Queen Elizabeth

LEES OOK:

De eerste keer dat Charles en Diana elkaar ontmoetten

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA