The Earl And Countess Of Wessex Visit The Caribbean Day Two

Papegaai op zonnebril Sophie Wessex uit

Het bezoek van Sophie en Edward aan een aantal Caribische Gemenebest-landen ging al niet zo lekker.

In Saint Vincent en de Grenadines had een Amazona guildingii het ook nog eens op haar zonnebril voorzien. Later ging het gekalmeerde beest willig op haar arm zitten.

Saint Vincent en de Grenadines is de tweede bestemming van hun Caribische rondreis van een week. Het koninklijk paar bezocht Saint Lucia op vrijdag – dagen nadat de Grenada-etappe van hun reis te elfder ure was uitgesteld.

De ontvangst was hartelijk, maar werd toch weer overschaduwd door de hoog oplopende emoties over het koloniale verleden van het Verenigd Koninkrijk.

In een open brief aan het paar zei de Antigua and Barbuda Reparations Support Commission: ‘We horen de valse schijnheiligheid van degenen die voor u kwamen, toen ze zeiden dat deze misdaden een smet zijn op uw geschiedenis. Voor ons zijn ze de bron van genocide en van aanhoudende diepe internationale verwonding, onrechtvaardigheid en racisme. Wij hopen dat u ons zult respecteren door die mantra niet te herhalen. Wij zijn geen dwazen.’

De platina jubileumtournee werd georganiseerd ter gelegenheid van de 70-jarige regeerperiode van de koningin en komt kort nadat de hertog en hertogin van Cambridge kritiek hadden gekregen op sommige onderdelen van hun recente Caribische tournee.

LEES OOK:

PIJNLIJK: EDWARD EN SOPHIE NIET NAAR GRENADA

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: Daily Mail Beeld: Getty Images