Late Queen Elizabeth Ii's Body Brought From Balmoral To Edinburgh

Paddington-beertjes zijn klaar voor nieuw huis

De Paddington-beertjes en andere knuffelberen die na het overlijden van koningin Elizabeth als eerbetoon werden neergelegd bij koninklijke residenties zijn klaar voor hun nieuwe huisjes.

De ruim duizend knuffels zijn gesorteerd en gewassen en worden volgende week door koningin-gemalin Camilla aan hun nieuwe families overhandigd. Organisatie Royal Parks, beheerder van de herdenkingsplekken en medeverantwoordelijk voor de adoptie van de beren, deelde een video van haar werk tot nu toe.

De knuffels werden een paar dagen na de dood van de Queen in september weggehaald en werden in onder meer Buckingham Palace en Windsor Castle neergelegd. Ze gaan naar kinderen aangesloten bij Barnardo’s, een liefdadigheidsorganisatie voor kwetsbare jonge mensen.

De echtgenote van koning Charles zal samen met de kinderen een teddyberenpicknick houden. Ook acteurs uit de Paddington-films zijn aanwezig.

In juni maakten koningin Elizabeth en beertje Paddington samen een video die viral ging.Daardoor legden veel mensen een Paddington-beertje en een sandwich met marmelade – de favoriete snack van de beer – bij de koninklijke gebouwen neer ter nagedachtenis aan Elizabeth. Buckingham Palace riep de Britten echter op om daarmee te stoppen.

LEES OOK:

GEEN PADDINGTON EN MARMELADEBOTERHAMMEN MEER BIJ HERDENKING QUEEN

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP Beeld: Royal Parks