bijnamen

Dít zijn de 8 opvallendste bijnamen van Royals 

Iedereen heeft wel een bijnaam, zo ook leden van een koninklijke familie. Benieuwd naar de bijnamen van de populairste Royals? Dit zijn ze. 

Het hebben of geven van een bijnaam is erg leuk. Niet alleen de normale mens, maar ook leden van een koninklijke familie. Leuk om te weten: de dochter van prins Harry en Meghan Markle heeft zelfs de bijnaam van koningin Elizabeth gekregen, namelijk Lilibet

8x bijnamen Royals 

Koning Willem-Alexander

We beginnen met de leuke bijnamen van onze eigen koning, koning Willem-Alexander. In zijn studententijd hield hij wel van een biertje, vandaar dat hij de bijnaam ‘Prins Pils’ heeft gekregen.

Prinses Beatrix

Natuurlijk mag ook onze prinses Beatrix niet ontbreken in deze lijst. Door haar vrienden en familieleden wordt ze ‘Trix’ genoemd. Haar kleinkinderen noemen de prinses ‘Amma’, wat een mix tussen oma en mama is. Hoe lief is dat? 

Koning Charles en koningin Camilla

Ook Koning Charles en koningin Camilla hebben een bijnaam, maar of ze daar nu zo blij mee moeten zijn? Ze kregen de bijnamen ‘Fred’ en ‘Gladys’ op het moment dat Charles nog met prinses Diana getrouwd was en een affaire had met Camilla. Dit waren hun schuilnamen, voor als zij elkaar bijvoorbeeld over de telefoon spraken.

Lees ook: Lachen! Deze bijnamen hebben de Britse royals voor elkaar

Prinses Margriet

Het zusje van prinses Beatrix wordt ook wel ‘Pietie’ genoemd. Wat de precieze reden is, is niet bekend. Ze werd al zo genoemd voordat ze trouwde met Pieter van Vollenhoven.

Prins William

Ook prins William heeft een bijnaam. Hij kreeg van zijn moeder, prinses Diana, de schattige bijnaam ‘Wombat’. Door zijn grote liefde Kate Middleton wordt de kroonprins altijd ‘Babe’ genoemd.

Prince Harry Opens Greenhouse Sports Centre
Prins William met zijn broertje prins Harry

Prins Harry

Niet alleen prins William, maar ook prins Harry heeft van zijn vrouw een bijnaam gekregen. Hij wordt door Meghan Markle altijd ‘Haz’ genoemd.

Prins Bernhard Jr.

Prins Bernard Jr. heeft natuurlijk veel panden in zijn bezit. Vooral in Amsterdam heeft hij er veel. Hij wordt daarom in de media niet voor niets ook wel de ‘pandjesprins’ genoemd. 

Kate Middleton

Kate Middleton heeft van prins William een hele schattige bijnaam gekregen, namelijk ‘poppet’. Dit klinkt natuurlijk erg lief. 

Lees ook: Kate Middleton had een wel heel bijzondere bijnaam

Tip van de redactie

In Beatrix – Dwars door alle weerstand heen ontrafelt Jutta Chorus het turbulente tijdperk van Beatrix na 2000. Tussen koninklijke rust en ongekende uitdagingen, toont deze vorstin veerkracht en vastberadenheid. Wat waren haar offers? Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES
DATUM 18-01-2024

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl

Jutta Chorus