Britain Royalty Christmas

Opa Charles ontzettend trots op kleinzoon George

George uitte onlangs dat hij al het zwerfvuil op straat maar niets vindt. Hij is erg begaan met hoe het gaat in de wereld. Opa Charles kan niet trotser zijn en is openhartig over hoe dat voor hem was toen hij zelf jong was.

Charles maakte een documentaire (COP26: In Your Hands) en in een fragment dat is vrijgegeven, spreekt hij over hoeveel trots hij voelt voor kleinzoon George. Die 8-jarige kwam onlangs met rake uitspraken over onder meer zwerfafval. Maar George leert momenteel ook van alles over natuurrampen als overstromingen, grote stormen en bosbranden. Die worden veelal gelinkt aan klimaatverandering.

Opa Charles vertelt eerlijk dat toen hij jong was mensen nog geen flauw idee hadden van de schade die ze aanrichtten. “Toen ik een tiener werd, begon ik pas in te zien dat we moeten stoppen met het vervuilen van de aarde. Anders zouden we een hele gevaarlijke toekomst tegemoet gaan”, aldus de prins.

William vertelde onlangs ter aanvulling dat het zoon George ‘in de war’ en ‘geïrriteerd’ maakt om te zien dat mensen rommel op straat gooien. “Hij snapt het gewoon niet. Hij denkt: ik ruim het toch op? Waarom komt het steeds terug?”, zei William erover. Net als broer en oom Harry heeft George inmiddels de gewoonte om een prikstok te pakken en een en ander op te ruimen.

Op deze foto van vorig jaar bakt George samen met zijn vader, opa en overgrootmoeder de traditionele Kerstkoekjes van the royal family.

Britain Royalty Christmas

LEES OOK:

In beeld: royal vaders met hun zonen

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA