Ook de groten der aarde gingen de mist in bij Elizabeth

Protocol is alles voor royals, en dat is voor bezoekende hoogwaardigheidsbekleders niet altijd makkelijk. Een paar voorbeelden.

Dat je een hondenkoekje eet bij een lunch met de Britse koningin, ach, dat kan iedereen overkomen. Maar van presidenten van grote landen zou  je meer verwachten. Toch gingen ook zij opzichtig de mist in. Wat met al die vaak ingewikkelde en geheimzinnige regels ook wel weer begrijpelijk is.

Niet een, maar twee presidenten blunderden bij hun bezoek aan de queen. Joe Biden hield zijn zonnebril op toen hij aan haar werd voorgesteld, wat een echte nono is. Elizabeth wil haar gasten in de ogen kunnen kijken.

Trump maakte er helemaal een potje van. Hij kwam te laat, boog niet, daarna liep hij voor haar uit. De koningin bleef er bewonderingswaardig kalm onder. Sterker nog: ze schijnt zich zelfs te hebben vermaakt met Trump!

Nog erger was de omhelzing die ze van Michelle Obama kreeg. Op een hand na is aanraken strikt taboe! Ook ditmaal  ving ze het goed op, door – niks aan de hand – terug te omhelzen. Maar denk niet dat er een gewoonte bijkwam, dit was eenmalig.

Bron: Newsweek