Britain Royal Wedding

Oh nee! Malta eist het cadeautje dat George van David Attenborough kreeg op

Een opmerkelijke twist in een verhaal dat eigenlijk zo kalm en gezellig leek. Natuurbeschermer en documentairemaker David Attenborough deed kleine prins George een haaientand cadeau, maar daar wil Malta nu een stokje voor steken.

Je moet het twee keer lezen om het te geloven, maar het klopt wel degelijk. De prehistorische reuzenhaaientand die George (7) cadeau kreeg van de beroemde bioloog wordt nu door de regering van het eiland Malta geclaimd. Volgens de plaatselijke minister van Cultuur – José Herrera – hoort het stukje erfgoed thuis op Malta. Het liefst in een museum.

David Attenborough vond de tand jaren geleden, op Malta. Dat was in de jaren zestig. En toen stond Malta nog onder Brits bestuur ook. David was zelf zo rond de leeftijd die George nu heeft toen hij zijn eerste fossiel kreeg. Hij wilde een zelfde gebaar maken naar prins George, en zijn interesse voor natuur en oudheden aanwakkeren.

Het is niet bekend hoe Malta de tand precies denkt terug te kunnen vorderen. Wellicht krijgt dit verhaal er dus nog ‘een tandje bij’…

Gisteren lieten we je zien hoe George verwonderd kijkt naar zijn cadeau. De tand is maar liefst 23 miljoen jaar oud. David Attenborough bezocht William en Kate en hun kinderen op Kensington Palace. Dat bleek huiselijk en heel gezellig te zijn verlopen.

George Met Haaientand Septembver 2020

Lees ook:

Brits blad houdt peiling: ‘Meghan en Harry zouden titels moeten inleveren’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @kensingtonroyal