Harry en Meghan

Brits blad houdt peiling: ‘Meghan en Harry zouden titels moeten inleveren’

De jongste zoon van prins Charles en zijn vrouw Meghan zijn natuurlijk niet meer actief binnen het Britse koningshuis. Sterker nog: ze vertrokken naar Amerika. Maar hun titels – hertog en hertogin van Sussex – hebben ze mogen houden.

Het Britse maandblad Tatler hield een onderzoekje onder zijn lezers. Gevraagd werd onder meer naar de uitspraken van Meghan over de Amerikaanse politiek. En dus ook over het feit dat zij en Harry wél de merknaam Sussex Royal moesten inleveren. Maar hun officiële titels van hertog en hertogin mochten houden.

Maar liefst 68% van de deelnemers aan de peiling ziet liever dat die titels hen worden afgenomen. En 63% gaf aan dat Meghan zich wat hen betreft helemaal niet moet uitlaten over de politiek in Amerika. Eerder al werd kritiek geuit richting Meghan, voor het delen van meningen en steunen van bewegingen in Amerika, in aanloop naar de presidentsverkiezingen. Dit vooral omdat van het Britse koningshuis en aanhang wordt verwacht dat zij zich niet mengen in politieke zaken.

Opvallend detail is dat Meghan precies een jaar geleden op de cover stond van hetzelfde blad. Toen omdat ze ‘de meest besproken vrouw van het moment’ was.

Harry En Meghan Verloving

Lees ook:

Dit megabedrag is wat een weekendje Oman van prins Charles kost

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @sussexroyal