Meghan Markle

Nieuwtje: Meghan en Harry willen hun Megxit-deal graag verlengen

Naast de Brexit kende Groot-Brittannië in 2020 ook de Megxit. Een leuke woordspeling op het vertrek van Harry en Meghan uit het Britse koningshuis Toch mochten zij enkele privileges behouden en dat willen ze in 2021 graag weer, als het even kan.

Er kwam een einde aan de taken, verplichtingen, werkbezoeken maar óók aan een aantal titels en bijzondere voordeeltjes voor prins Harry en zijn Meghan aan het begin van dit jaar. Harry deed nog wel een soort van afscheidsrondje in Engeland begin maart. En hun Sussex Royal-account op Instagram sputterde nog wat berichten, maar ook daar werd in de loop van het jaar de brui aan gegeven door het stel.

De merknaam ‘Sussex’ lag sowieso al een tijdje stil, die mochten ze officieel niet meer voeren. Wel bleven ze hertog en hertogin. Al moest Harry dan weer al zijn militaire titels inleveren. Kortom: het was niet zomaar een kleinigheid, deze breuk en de verhuizing van het koppel naar Amerika. En al wordt alleen Meghans naam verwerkt in de ludiek bedoelde woordgrap ‘Megxit’, het moge duidelijk zijn dat ook – of met name – Harry dus van allerlei zaken ‘gestript’ werd.

Toch bleef er wel degelijk een soort van deal over. Die hield in dat zij een aantal beschermheer- (en vrouw-)schappen mochten behouden. Dit zou per 31 maart 2021 echter ook komen te vervallen. Per die datum zouden werkelijk alle royal privileges komen te vervallen. Harry en Meghan willen de deal echter graag verlengen. En gaan hier naar alle waarschijnlijkheid in januari de nodige gesprekken over voeren. In eerste instantie digitaal, via Zoom.

Naar verluidt wil Harry ook proberen zijn militaire tittels terug te krijgen. Mocht daar beweging in zitten, dan berichten we je daar uiteraard over.

Harry en Meghan leggen bloemen bij het graf van een soldaat, op een ere-begraafplaats in Los Angeles. Het kwam ze op kritiek te staan, omdat een en ander ietwat geregisseerd overkwam: ingehuurde fotografen, prachtige kleding en make-up en later die dag werden de mooiste plaatjes bewust gedeeld met de pers.

Meghan En Harry Begraafplaats L.a. Remembrance Day 1

LEES OOK:

Britse royals werkten het afgelopen jaar een stuk minder

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Harper’s Bazaar/Lee Morgan