Germany Britain Royalty National Day Of Mourning

Britse royals werkten het afgelopen jaar een stuk minder

Het afgelopen jaar heeft de Britse koninklijke familie 56 procent minder activiteiten uitgevoerd dan vorig jaar. Dat meldt donderdag de Daily Express dat een onderzoek liet doen naar de Court Circular, de dagelijkse opgave van werkzaamheden door het Britse hof. Vorig jaar waren de leden van de ‘Firm’ goed voor 3470 optredens. Dit coronajaar leverde slechts 1529 activiteiten op, waarvan slechts 35 procent buiten een koninklijke residentie plaatsvond.

Zoals in de meeste jaren heeft troonopvolger Charles nog het meeste gewerkt van allemaal. De Prins van Wales kwam tot 256 activiteiten, waarvan een deel ook vanuit huis omdat openbare optredens vanwege de coronapandemie en geldende maatregelen niet mogelijk waren. Prinses Anne bleef daarbij niet veel achter: 224. Opvallend was volgens Daily Express de belangrijker rol die prins William en echtgenote Catherine zijn gaan spelen. William, die vorig jaar ternauwernood de top tien van meest werkzame ‘royals’ haalde, staat dit jaar op de derde plaats (171). Het viertal Charles, Camilla, William en Catherine was goed voor 43 procent van alle werkzaamheden.

Queen Elizabeth is natuurlijk ook al op leeftijd met haar 94 jaar, wat waarschijnlijk verklaart waarom ze 57 procent minder dan vorig jaar werkte en slechts 126 keer in actie kwam. De koninklijke familie moest het doen met drie werkzame leden minder. Prins Andrew, die in 2019 nog 277 keer in actie kwam, moest vorig jaar november al zijn taken neerleggen. Prins Harry (160 keer in actie) en echtgenote Meghan (68 keer) beëindigden op eigen verzoek hun werkzaamheden voor het koninklijk ‘bedrijf’ en vertrokken dit voorjaar naar de Verenigde Staten om voor zichzelf te beginnen.

LEES OOK:

Dit doen Charles en Camilla met bekende sterren voor de kerst

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.