Nieuwe verjaardagskaarten Charles en Camilla

Honderden honderdjarige Britten kregen de nieuwe kaart in de bus.

De allereerste verjaardagskaarten van The King en The Queen Consort zijn bezorgd bij honderden mensen in het Verenigd Koninkrijk die hun 100e en 105e verjaardag vieren.

Onder hen Ruth Park-Pearson, die in 1922 in Glasgow werd geboren en diende in de Women’s Royal Naval Service (de WRENS). Ruth woont nu in North Yorkshire en vierde haar 100e verjaardag op vrijdag 21 oktober, omringd door veel van haar 6 kinderen, 13 kleinkinderen en 25 achterkleinkinderen.

Verjaardagskaart Van Charles En Camilla
Verjaardagskaart Van Charles En Camilla

Het versturen van berichten ter gelegenheid van belangrijke verjaardagen en jubilea is een traditie die teruggaat tot 1917 en de regering van Koning George V, toen degenen die hun 100e verjaardag of 60e huwelijksverjaardag vierden een telegram met goede wensen van Zijne Majesteit ontvingen.

Tegenwoordig worden vanuit Buckingham Palace elk jaar duizenden verjaardags- en trouwkaarten gestuurd naar degenen die hun 100e en 105e verjaardag vieren en elk jaar daarna, en naar degenen die hun 60e, 65e en 70e huwelijksverjaardag vieren en elk jaar daarna.

Tijdens de regeerperiode van koningin Elizabeth II werden ongeveer 1,3 miljoen kaarten verstuurd ter gelegenheid van verjaardagen en jubilea in het Verenigd Koninkrijk, de koninkrijken en de overzeese gebieden.

LEES OOK:

KOMT CAMILLA’S EX BIJ THE FIRM?

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron en beeld: theroyalfamily