The Royal Mint Unveils Official Coin Effigy Of His Majesty King Charles Iii

Nieuwe details kroning Charles bekend

Veel vernieuwing in ceremonie.

Bij de kroning van Charles en Camilla op 6 mei zal veel anders zijn dan bij die van Elizabeth. Charles kiest voor vernieuwing, en vindt zijn oudste zoon aan zijn zijde.

Een rapport van deskundigen pleit voor het schrappen van ‘archaïsche’, ‘feodale’ en ‘imperiale’ elementen uit de ceremonie. De plannen worden onder de loep genomen door een groep constitutionele deskundigen.

Het University College London heeft een nieuw document heeft opgesteld met aanbevelingen. Daarin wordt het organiseren van een afzonderlijke burgerlijke ceremonie, naast de traditionele religieuze.

Aan de planning van Operatie ‘Golden Orb’ wordt al jaren gewerkt door met een comité bestaande uit leden van de geestelijkheid en historici.

Bij de kroning van Elizabeth in 1953 speelde haar man een belangrijke rol. Die plek wordt nu ingenomen door prins William. Hij gaat er op letten dat de ceremonie het moderne Groot-Brittannië weerspiegelt.

Nu zowel Brexit als het referendum over de Schotse onafhankelijkheid de ‘druk op de monarchie om een symbool van nationale eenheid te zijn’ doen toenemen, zou de kroning een betere afspiegeling moeten zijn van de unie, en de vroegere imperiale associaties moeten verminderen om te erkennen dat Groot-Brittannië niet langer een ‘echte internationale macht’ is.

LEES OOK:

ONTHULD: ZO GAAT DE KRONING VAN CHARLES ERUITZIEN

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: Daily Telegraph