Meghan Markle netflix serie

Netflix cancelt televisieserie Meghan en Harry

Pearl, de tekenfilmserie die Meghan Markle en prins Harry zouden maken voor Netflix, gaat niet door. De reden is niet bekendgemaakt, maar zou iets te maken kunnen hebben met het falen van hun podcast.

Want ondanks alle mooie aankondigingen is daar pas 1 aflevering van verschenen – 2 jaar geleden!

Officieel heeft Netflix tot schrappen besloten wegens bezuinigingen. De streamingdienst kampt voor het eerst met teruglopende aantallen abonnees. Dan helpt het blijkbaar ook niet dat je van koninklijke bloede bent – maar opvallend is wel dat juist dit project wordt afgevoerd.

Pearl zou de eerste animatieserie van Harry en Meghan worden, een familieserie waarin de avonturen van een 12-jarig meisje centraal staan dat inspiratie vindt in een verscheidenheid aan invloedrijke vrouwen door de geschiedenis heen.

Markle zei bij de presentatie van het project 2 jaar geleden: ‘Zoals veel meisjes van haar leeftijd, is onze heldin Pearl op een reis van zelfontdekking terwijl ze probeert de dagelijkse uitdagingen van het leven te overwinnen. Ik ben verheugd dat Archewell Productions, samen met het powerhouse platform van Netflix en deze ongelooflijke producenten, samen deze nieuwe animatieserie zal brengen, die buitengewone vrouwen door de geschiedenis heen viert.’

De documentaire over de Invictus Games, waarvoor Netflix in Den Haag opnames maakt, gaat voorlopig wel door.

LEES OOK:

MEGHAN MARKLE MAAKT ANIMATIESERIE VOOR NETFLIX OVER AVONTUURLIJK MEISJE

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Deadline