Brief Van Charles

Mooie koninklijke vondst – op zolder!

Op een zolder is een lieve brief ontdekt die koning Charles in 1955 schreef aan zijn arme ‘oma’. Hij was toen nog maar zes.

In de brief op briefpapier van Buckingham Palace, gedateerd 15 maart 1955, staat:

‘Lieve oma, het spijt me dat u ziek bent. Ik hoop dat u spoedig beter bent.’

Op de keerzijde van de bladzijde staat:

‘Veel liefs van Charles.’

Onder het grote, keurige handschrift staat een kinderlijke mengeling van kleurrijke krabbels en kusjes.

Buitengewone vondst

De buitengewone vondst werd gedaan tijdens een kerstopruiming door een echtpaar dat in de buurt van Stratford-upon-Avon woont – en ze waren stomverbaasd. Ze hadden geen idee dat de koninklijke brief bestond.

De verkoper, een 49-jarige boerderijmanager, zei:

‘We hadden eindelijk de tijd om in een grote doos te kijken die mijn moeder ons had gegeven. Het bleek dat het toebehoorde aan mijn overleden grootvader Roland Stockdale. Die bevatte veel koninklijke memorabilia, waaronder een brief van prins Charles aan zijn grootmoeder. Mijn vrouw zei: Wow, kijk daar eens! We waren stomverbaasd, maar we wisten niet zeker of iemand erin geïnteresseerd zou zijn.’

Eenvoudige verklaring

‘De koninklijke memorabilia waren een verrassing, maar er is een eenvoudige verklaring voor. Mijn grootvader, oorspronkelijk een landarbeider uit Carlisle, verhuisde naar Londen om werk te vinden en kreeg een baan bij de Metropolitan Police. Hij ging werken voor de persoonlijke bescherming van de Koningin in de jaren ‘50. Mij werd verteld dat hij oorspronkelijk betrokken was bij de bescherming van de koningin-moeder, maar hij werkte waarschijnlijk met meerdere royals.’

De brief wordt samen met de rest van de inhoud van de doos op 7 maart geveild bij Hansons Auctioneers. De opbrengst van alleen de brief al zal naar verwachting tussen de twee- en drieduizend  pond zijn.

Leestip

BESTEL HIER

Hansons Auctioneers