2020 08 26 5

‘Liefdesbaby’ van Camilla en Charles blijft hopen op erkenning

De 54-jarige Simon Dorante-Day heeft met Austalische media de inhoud van de brief gedeeld die hij in 2012 heeft gestuurd aan zijn biologische ouders, prins Charles en Camilla. Simon is ervan overtuigd dat zij zijn natuurlijke ouders zijn, maar hij wil erkenning en bewijs. De in Brisbane wonende Engelsman heeft echter nooit een antwoord gekregen. Clarence House, het kantoor van de prins van Wales, weigert commentaar te geven.

Al jaren beweert Simon dat hij het kind is van Charles en Camilla. Volgens hem hadden de twee in 1965 al een affaire, wat leidde tot zijn geboorte in april 1966. Acht maanden daarna werd hij geadopteerd door Karen en David Day. Zijn natuurlijke ouders kent hij niet, maar zijn adoptief grootmoeder Winifred Day was heel stellig: hij was de weggemoffelde liefdesbaby van Camilla en Charles.

Ouders

“Ik weet dat mijn verhaal ongelooflijk klinkt, maar alles wat ik zeg is controleerbaar – als je het niet gelooft, controleer het dan”, zei hij. “Ik ben gewoon een man die op zoek is naar zijn biologische ouders, en alles leidt me naar Camilla en Charles. Ik doe dit niet voor geld of voor een titel – ik wil gewoon weten wie mijn ouders zijn.”

Diana

In de officiële biografieën van Charles en Camilla staat echter dat de twee elkaar pas voor het eerst ontmoetten begin jaren zeventig bij een polowedstrijd bij Windsor Castle. Van een huwelijk kwam het aanvankelijk niet. Dat gebeurde uiteindelijk pas in 2015 nadat beider eerste huwelijk was mislukt, en Charles’ ex-echtgenote Diana was verongelukt.

Leestip

BESTEL HIER

ANP