Camilla En Charles

Man wil Charles vermoorden

Londen werd opgeschrikt door een luide explosie, nadat een man met snode plannen bij Buckingham Palade wss gearresteerd.

Bij Buckingham Palace in Londen is een man aangehouden die geweerpatronen heeft gegooid naar de residentie van de Britse koning. Niet lang daarna is een gecontroleerde explosie in de buurt gehoord. Dat gebeurde dinsdagavond, vier dagen voor de kroning van koning Charles. De verdachte riep dat hij Charles wilde vermoorden.

Explosie

De man liet na zijn arrestatie een tas achter met onbekende inhoud. Omdat het vermoeden bestond dat het om een explosief zou kunnen gaan, koos de politie voor een zogenaamde ‘gecontroleerde explosie’. Wat in de tas zat is nog niet bekend.

Een woordvoerder van de politie zegt tegen The Sun dat de verdachte naar de poort van Buckingham Palace liep en vermoedelijk shotgun-patronen op het terrein gooide. Er zijn geen meldingen dat er zou zijn geschoten. De politie liet later weten, dat Charles en Camilla niet thuis waren tijdens het incident.

Zenuwen

De zenuwen lopen behoorlijk op in Londen, met nog maar vier dagen te gaan tot de kroning van Camilla en Charles. Geruchten gaan dat onder meer de IRA een aanslag zou voorbereiden.

Leestip

BESTEL HIER

ANP

#Royaltynl