Morocco Britain Royalty

Koninklijk biograaf roept Meghan en Harry op: ‘stel uitzending interview uit’

Robert Jobson, een bekende Britse biograaf van royals, vindt het eigenlijk niet kunnen dat Meghan en Harry zaterdag aanstaande het grote interview met Oprah op de rol hebben staan. En wel hierom…

‘Onbezonnen, harteloos en egoïstisch’ zijn de woorden die de biograaf gebruikt om de geplande uitzending van het interview te omschrijven. Jobson meent dat de timing op z’n zachtst gezegd onbehoorlijk is, nu prins Philip in het ziekenhuis ligt, met een infectie en naar verluidt ook hartproblemen.

Robert Jobson vindt dat het interview pas uitgezonden zou moeten worden als er meer duidelijkheid is over de gezondheid van Philip. Maar, zo denkt hij, de belangen van de tv-zender die het interview uitzendt (dat is CBS) zullen ongetwijfeld te groot zijn om nog grote aanpassingen te doen. Zo vermoedt hij dat de reclameblokken rondom de uitzending tegen hoge tarieven zijn verkocht. “Er is waarschijnlijk al te veel in geïnvesteerd”, zegt hij.

Een andere royaltykenner, Richard Fitzwilliams, denkt juist dat Oprah er alle begrip voor zou hebben als Harry en Meghan haar verzoeken mee te werken aan uitstellen van de uitzending. Zij is immers een goede vriendin van het stel geworden. Fitzwilliams vermoedt dat de koninklijke familie een dergelijk gebaar in ieder geval enorm zou kunnen waarderen.

Eerder konden we je een trailer laten zien van het reeds opgenomen interview. Wil jij het interview zien, zodra het in Nederland beschikbaar komt?

LEES OOK:

Harry en Meghan halen naam en foto Diana van website af

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, YouTube @ CBS