Prins Edward Jarig

Koning Charles geeft prins Edward een wel heel speciaal verjaardagscadeau

Vorig weekend werd prins Edward alweer 60 jaar. Zijn broer, de Britse koning Charles, heeft prins Edward een wel heel mooi verjaardagscadeau gegeven.

Edward Antony Richard Louis Mountbatten-Windsor, hertog van Edinburgh is het vierde kind en de derde zoon van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk en prins Philip, de hertog van Edinburgh. Prins Edward (60) is de jongste broer van koning Charles. Tussen hen zitten prinses Anne (74) en prins Andrew (64). 

Hoogste onderscheiding als verjaardagscadeau

Koning Charles heeft broer prins Edward als verjaardagscadeau de hoogste onderscheiding van Schotland gegeven. Prins Edward is nu lid van de Orde van de Distel. De Orde van de Distel is in 1687 ingesteld en is vernoemd naar de nationale bloem van Schotland.

Lees ook: Lintjesregen bij staatsbezoek aan Japan

The Duke And Duchess Of Edinburgh Attend The Community Sport And Recreation Awards
Prins Edward met zijn verjaardagstaart

Hoogste Schotse ridderorde 

Alleen koning Charles mag nieuwe leden benoemen. Deze hoogste Schotse ridderorde komt in rangorde na de Engelse Orde van de Kousenband, deze orde stamt uit 1348. Er mogen maximaal zestien leden in deze orde. Vorig jaar maakte koning Charles zijn vrouw koningin Camilla lid van de orde. Niet alleen koningin Camilla, maar ook zoon prins William en zus prinses Anne zijn lid. 

Lees ook: ‘The Queen’ krijgt ridderorde uit handen van de ‘Princess Royal’

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl