The Funeral Of Queen Elizabeth Ii

Koning Charles doet bijzondere onthulling

Tijdens staatsbanket voor Zuid-Afrikaanse president.

Het was het eerste staatsbezoek dat koning Charles mocht ontvangen, alles ging soepel, Kate zag er adembenemend uit en hij onthulde de speciale bijnaam die Nelson Mandela aan zijn moeder Elizabeth gaf.

De koning begon met het begroeten van de gasten in een paar verschillende Afrikaanse talen, waaronder een warm Ndaa in het Venda, de taal van president Ramaphosa.

‘Zuid-Afrika is, net als het Gemenebest, altijd een deel van mijn leven geweest. Mijn moeder herinnerde zich vaak haar bezoek in 1947, het jaar voordat ik werd geboren, toen zij vanuit Kaapstad op haar 21e verjaardag haar leven in dienst stelde van de bevolking van het Gemenebest’, zei Charles.

‘Tijdens een van mijn eigen bezoeken aan Zuid-Afrika, in 1997, vertelde president Mandela mij dat hij mijn moeder een speciale naam had gegeven: Motlalepula, wat ‘komen met regen’ betekent. Men heeft mij verzekerd dat dit een teken was van de bijzondere genegenheid die president Mandela voelde voor de koningin… en niet zozeer een opmerking over de Britse gewoonte om ons weer mee te nemen!’

LEES OOK:

ZO KONINKLIJK ZAGEN WE KATE NOG NIET EERDER

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: People