Kate, William (2)

Kate’s subtiele stijlverandering

Kate Middleton, de prinses van Wales, verraste op een positieve manier vriend en vijand met een subtiele verandering.

De prinses kwam ineens voor de dag met subtiele highlights, die haar bijzonder goed staan. De highlights zijn zo subtiel, dat ze ook wel babylights worden genoemd. Kate is toch al een rolmodel als het om kapsels gaat, zeker voor mede-brunettes.

Lekker

De afwisseling zit hem meestal in de vorm waarin ze het heeft gekapt. Soms lekker los, zoals hier, of in een handige, praktische paardenstaart, en als het chic moet elegant opgestoken, we hebben het allemaal en meer voorbij zien komen. Alles uiteraard binnen het image dat ze zo stevig bewaakt. Vandaar dat we haar niet zo gauw zullen zien met een korte gebleekte coupe á la prinses Charlène.

Het heeft even geduurd, maar het lijkt er op dat Kate zich binnen al die beperkingen aan het losmaken is van de wel heel erg strenge voorschriften van wijlen haar schoonmoeder Elizabeth. Die had een hekel aan al dat getut en gefrut, en sprak openlijk haar afschuw uit van bijvoorbeeld te fel gekleurde nagellak.

Balayage

Om het resultaat te bereiken dat we bij Kate zien gebruikt een kleurspecialist een techniek uit de vrije hand, zoals balayage, waarbij hij heel fijne babylights in het haar schildert met een borstel. Er wordt geen folie gebruikt, zodat het resultaat niet te sterk is, en de kleur wordt relatief kort aangebracht.

Tip van de redactie: kleed je als een royal

Scherm­afbeelding 2023 02 01 Om 21.21.42
BESTEL HIER

Glamour/Getty Images

#Royaltynl