kate

Kate boos op hubbie William

Prinses Kate is naar verluidt kwaad op prins William, haar verwijten hebben met Harry te maken en komen niet onverwacht.

Het zag er de laatste tijd overzichtelijk uit bij de Britse royals. Van de overkant van de Atlantische Oceaan kwamen beschuldigingen uit de hoek van Harry en Meghan. Op het thuisfront trok iedereen – behalve Andrew, maar die telt niet meer mee – één heldere lijn.

In dat plaatje komen nu toch wat barstjes. De hechte eenheid tussen William en Kate, als spil waar de koninklijke familie om draait, is verbitterd door de reactie van Wills op Harry’s boek Spare – in Nederland bij Hollands Diep uitgegeven als Reserve.

Gewoon boos

Daarin moet Kate het behoorlijk ontgelden. De overgebleven royals wilden daar nooit op reageren, en dat zit haar toch wel dwars, blijkt nu.

Ze is gewoon boos over hoe haar man de situatie heeft aangepakt. Hij had haar veel harder moeten verdedigen, weet het Spaanse blad Marca.

‘Kate vond dat William meer voor haar moest opkomen’, zegt een insider. ‘Toch dachten William en het paleis dat niets zeggen het beste was.’

Kate en William zouden zijn begonnen met het uitwisselen van beledigingen en zijn overgegaan tot schelden en slaande deuren. Niets van dit alles is echter in de openbaarheid gekomen.

Niet allemaal zoetigheid

Binnenkort komt er een boek uit van Tom Quinn met de titel Gilded Youth: An Intimate History of Growing Up in the Royal Family. Daarin achtergrondinformatie over hun relatie.

‘Het is niet allemaal zoetigheid’, zegt Quinn. ‘De grote stress voor William en Kate is dat ze constant omringd worden door paleismedewerkers. Als hij zich aan Kate ergert, merken zijn assistenten dat aan de manier waarop hij tegen haar praat.’

Tekst Royalty, beeld GettyImages

Leestip

BESTEL HIER

Marca

#Royaltynl