Rose, David Cholmondely

Je raadt nooit met wie Kate waar naartoe ging

Toegegeven, dat zijn wel heel erg veel vragen, maar Kate deed dan ook iets bijzonders, zeker voor haar doen.

De prinses van Wales dineerde met haar buren uit Norfolk, de markies en markiezin van Cholmondeley, David en Rose Hanbury, in hun landhuis Houghton Hall. Op dat moment vond op hun landgoed van 1.000 hectare het jaarlijkse Houghton Festival plaats.

Na het diner stelde een van de gasten voor dat Catherine mee zou gaan naar het festival, vertelde een bron aan de Daily Mail. Kate was nerveus over het idee, maar na veel overleg met haar beschermingsofficieren ging ze met veel beveiliging. William was er niet bij.

Podia

Het festival, dat wordt verkocht als het enige 24-uurs muziekfestival in Groot-Brittannië, is het geesteskind van DJ Craig Richards, die het evenement in 2017 lanceerde. Meer dan 200 artiesten traden op 13 podia op. van afgelopen donderdag tot en met zondag, waarbij er altijd wel ergens muziek te horen was.

Een woordvoerder van Kensington Palace weigerde commentaar te geven, dus het is niet duidelijk waarom William niet met zijn vrouw meeging. Het was zaterdag de opening van het korhoenseizoen, dus de troonopvolger, een fervent schutter, kan met vrienden op korhoenderjacht zijn geweest.

Vriendschap

Catherine’s levendige avondje uit is slechts het laatste voorbeeld van de warme vriendschap tussen de toekomstige koning en koningin en de Cholmondeleys, die slechts een paar kilometer van hun toevluchtsoord in Norfolk, Anmer Hall, wonen. Toch opmerkelijk, gezien de geruchten die de ronde deden over wat zich afspeelde tussen de markiezin en prins William.

Tip van de redactie

Loperswol Lopen Zonder Blaren loopwol voetwol wandel wol
Bekijk bij Bol

MailOnline/ANP

#Royaltynl