Charles (3)

Hierom viert koning Charles zijn verjaardag niet

Koning Charles viert op 14 november zijn 75ste verjaardag zo minimaal mogelijk. Dit is waarom hij het klein wil houden.


Als koning heeft Charles twee verjaardagen: Trooping ther Colour en de dag waarop hij werd geboren. Nu zijn eigenlijke verjaardag in zicht komt, heeft hij een veto uitgesproken over een grootse viering.

Gala

De verjaardag zal ‘minimaal’ worden gevierd in de familiaire kring, na een jaar vol gala en evenementen. Charles heeft laten weten dat hij daar even zijn buik vol van heeft. Geen wonder. In de laatste 12 maanden ging het van Elizabeths jubileum tot haar uitvaart en daarna Charles’ kroning.

Dat zorgde voor nogal wat spanning en druk op het hof, dat alles telkens toch maar weer tot in de puntjes moest organiseren. Plus dat het bakken met geld kostte elke keer.

Zaken

In plaats daarvan zal Charles zich waarschijnlijk vooral op zijn eigen zaken richten, met openbare afspraken – misschien met taart of een paar feestelijke woorden – in de aanloop naar de grote dag op 14 november. Er zou ook een privédiner kunnen komen, mogelijk in Highgrove, zijn landhuis in Gloucestershire, georganiseerd door koningin Camilla voor vrienden en familie.

Tip van de redactie

Loperswol Lopen Zonder Blaren loopwol voetwol wandel wol
Bekijk bij Bol

MailOnline

#Royaltynl