Hierom poseerde Elizabeth nooit met een zwaard

Fotograaf onthult geheimen Queen.

John Rankin Waddell vertelde in de Tea with Twiggy-podcast over de keer dat hij Elizabeth wilde laten poseren met een zwaard.

‘Ik had zoiets van: “Ik wil je echt fotograferen terwijl je het zwaard vasthoudt”, en zij zei: “Ik hou niet van mijn handen”. Ik dacht dat dat de beste manier was om het zwaard vast te houden.’

Desondanks kreeg Rankin later vanuit het paleis te horen dat de foto die hij nam een van hun favorieten was – omdat ze er zo op lachte. Op het portret straalt de vorstin naar de camera voor een wapperende Europese vlag.

De handen van koningin Elizabeth waren bijna altijd verborgen, omdat zij ervoor koos om handschoenen te dragen bij het uitvoeren van haar koninklijke taken. Cornelia James, haar handschoenmaker sinds de jaren veertig, zei dat het accessoire ‘deel uitmaakte van haar stijl’.

Rankin zei dat hij de koningin voor de opname had zien lachen en dollen met een lakei – iets wat hij met zijn portret wilde vastleggen. ‘Ik was in de troonzaal en ze liep door de gang. Ik zag haar en de lakei lopen en ze waren allebei aan het lachen, gewoon aan het dollen, en ik had zoiets van: dit is wat ik wil. Dus dat zat de hele tijd in mijn hoofd.’

LEES OOK:

HARALD DEELT GÊNANTE HERINNERING AAN ELIZABETH

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: Daily Telegraph