Charlote, Louis

Hierom ging prins Louis nooit mee op reis

Royals reizen vakmatig heel wat af, maar de jonge Louis, toch een publiekslieveling, mocht nooit mee op een officiële reis.

Toch jammer, want waar Louis komt is het feest. Denk alleen maar aan zijn fratsen op het balkon van Buckingham Palace.

Het is dus niet dat we hem nooit te zien krijgen en hij doet gewoon mee bij ceremonies als de kroning van zijn opa en Trooping the Colour.

Met leeftijd heeft dat niets te maken. Prins George, nu 9, maakte zijn eerste overzeese reis in 2014. Hij vergezelde zijn ouders naar Australië en Nieuw-Zeeland en stal de show van zijn pluizige naamgenoot, een bilby, in Taronga Zoo in Sydney.

Pakistan

In 2016 ging de familie zelfs met z’n vieren op reis. William en Kate werden naar Canada vergezeld door George en prinses Charlotte. Een jaar later ging de familie van vier op bezoek in Duitsland en Polen.

Hoe komt het dan dat de kleine Louis, nu vier jaar oud, nog niet op koninklijke tournee is geweest? Aan de reislust van zijn ouders ligt het niet. Ga maar na. In oktober 2019 reisden William en Catherine vijf dagen naar Pakistan. Hun drie kinderen bleven thuis in het Verenigd Koninkrijk omdat, volgens de uitleg van Kensington Palace, het hun ‘meest complexe reis’ tot nu toe was.

In 2020 maakte de Coronapandemie reizen moeilijk, dus beperkten de prins en prinses zich voornamelijk tot reizen binnen het Verenigd Koninkrijk.

Pech

In maart 2022 maakten William en Catherine hun eerste gezamenlijke buitenlandse reis sinds de pandemie en toerden ze tien dagen door het Caribisch gebied. Ook deze keer lieten ze hun kinderen thuis achter, omdat die naar school moesten.  

Het is dus een kwestie van timing en pech. Er komt ongetwijfeld binnen afzienbare tijd een mooie reis waarop Louis gewoon mee mag.

Hello!

Getty Images

We kunnen niet wachten.

Hello!/Getty Images

#Royaltynl