Groot Brittannie Viert 90ste Verjaardag Queen Elizabeth

Hier gaat de queen wonen ná haar Schotlandvakantie

Het was lange tijd onzeker of Elizabeth en Philip überhaupt hun traditionele verblijf in Schotland konden doorzetten deze zomer, maar dat lukte uiteindelijk. Waar gaan de vorstin en haar man wonen ná de zomervakantie?

Je las bij ons in de aanloop naar de zomer dat nog allerminst zeker was of Elizabeth naar haar geliefde Schotland zou kunnen afreizen. Niet alleen de reisbeperkingen, ook de hoge leeftijd van de koningin – en haar echtgenoot Philip – speelde een rol. Gelukkig kwam het verlossende woord: het kon en mocht. Alles ter plekke werd in gereedheid gebracht en inmiddels geniet de queen alweer een aantal weken op Balmoral, kasteel en landgoed.

Ze slaat een aantal anders zo kenmerkende activiteiten en bezoekjes in de regio over dit jaar. En de verwachting is ook dat fiks minder gasten zullen komen logeren. Of dat zij simpelweg korter blijven. En nu is ook bekend geworden waar Elizabeth en Philip na hun zomervakantie in Schotland – die nog wel tot in oktober doorloopt – gaan wonen.

Dat is, wederom, Windsor Castle. En dus niet, of voorlopig niet, Buckingham Palace. Windsor Castle is een kleiner kasteel. Omgeven door veel groen en frisse lucht. Elizabeth en Philip verkasten er in maart reeds naartoe. Toen duidelijk werd dat corona nog wel een tijd onder ons zou blijven. Juist omdat het fiks kleiner is, is er ook minder personeel nodig en dat zou de kans op onverhoopte besmetting verkleinen.

Volgens The Sunday Times, een Britse krant, wordt in het najaar verder bekeken welke coronamaatregelen er dan gelden. En of een terugkeer naar Buckingham Palace tegen die tijd eventueel haalbaar is. Ook wordt al druk nagedacht over de vraag of Elizabeth op 8 november op een verantwoorde manier Remembrance Sunday kan bijwonen. Dat is de jaarlijkse herdenking van oorlogsslachtoffers in Groot-Brittannië.

Balmoral Castle, in Schotland

Files Britain Balmoral

Windsor Castle, in Engeland

Windsor Castle

Lees ook:

Camilla deelt haar favoriete boeken

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, RoyalUK

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen