George Charlotte Louis

Hier gaan de ‘Drie van Cambridge’ straks naartoe

Verhuizing betekent ook een nieuwe school

Prins George, prinses Charlotte en prins Louis – de ‘Drie van Cambridge –  gaan in het nieuwe schooljaar naar Lambrook School in Berkshire.

De school ligt op 15 minuten rijden van Adelaide Cottage, de nieuwe residentie van de Cambridges in de buurt van Windsor.

Volgens de huidige ouders biedt de school een moderne, gezellige en verzorgende kijk op de typische basisschoolervaring.

‘Het is niet te vergelijken met het broeikasgebouw waar onze dochter in Londen zat – er is veel ruimte’, zegt een van hen. ‘De lessen zijn leuk en er is een hechte, allesomvattende gemeenschap. Ik daag elk kind uit om het niet leuk te vinden.’

Thomas’s Battersea, waar de oudste twee hun eerste schooljaren doorbrachten, staat ook bekend om zijn gezelligheid en inclusiviteit.

Bij Lambrook, waar William en Catherine al een half dozijn keer zijn geweest, is het schoolgeld £4,389 vanaf de receptie en £6,448 vanaf het derde leerjaar, en moeten ze op zaterdag naar school.

Maar waarom Lambrook in plaats van Ludgrove, de alma mater van hun vader, of St. Andrew’s in Pangbourne, waar Catherine een leerling was?

Ludgrove is waarschijnlijk uitgesloten omdat daar alleen jongens zitten. De Cambridges vinden het veel gemakkelijker om al hun kinderen op één school te hebben.

St. Andrew’s, op 35 minuten afstand, is te ver weg.

Lambrook  wordt beschouwd als ‘zeer respectabel, maar niet een van de chique scholen’.

Net als Thomas’s telt Lambrook een paar aristocraten, maar het is vooral een school voor gedreven, welgestelde gezinnen die willen dat hun kinderen een gelukkige, vrije jeugd hebben, terwijl ze uiteindelijk plaatsen kunnen scoren op openbare topscholen. Elke dag komt er een buslading leerlingen uit Londen, maar de meeste gezinnen wonen in de buurt. Dat is financieel geen sinecure, een onopvallend huis met vijf slaapkamers op anderhalve kilometer van de school staat momenteel te koop voor 3,5 miljoen pond.

De ouders van Lambrook zijn blij dat de Cambridges zich bij hen willen voegen, maar er is ook een zekere vrees dat de school hierdoor zal veranderen. De wachtlijst is nu al langer.

LEES OOK:

LOUIS DEED HET WEER

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 Bron: The Telegraph