Royal Mint Verjaardagsmunt Voor Elizabeth

Het VK staat voor een enorme verandering

Britten krijgen niet alleen een nieuw staatshoofd.Vandaag was op het verslag dat de BBC deed uit een rouwende natie, dat het voor veel Britten nog flink wennen was aan het nieuwe volkslied. ‘God save the queen.’ Het zit er zo ingebakken, dat ‘God save the king’ lastig is.

En dat is nog maar het begin. Enorm veel instellingen, maar ook ziets eenvoudigs als politiehelmen, dragen het insinge ‘ER II’ – Elizabeth Regina, oftewel koningin Elizabeth.

Dat moet dus allemaal anders. Een opsomming is niet eens mogelijk. Postzegels. Bankbiljetten. Muntgeld. Brievenbussen. Vlaggen. Je kunt het zo gek niet bedenken. Ze is echt overal, wat natuurlijk ook komt, doordat ze zo immens lang op de troon zat.

Er zijn 4,5 miljard bankbiljetten van een pond in omloop met het gezicht van de koningin erop, samen goed voor £80 miljard. De vervanging zal  ten minste twee jaar in beslag nemen.

Het hoofd van de koningin staat ook op sommige bankbiljetten van 20 dollar in Canada, op munten in Nieuw-Zeeland en op alle munten en biljetten die worden uitgegeven door de centrale bank van het oostelijk Caribisch gebied en andere delen van het Gemenebest.

LEES OOK:

HARTVERSCHEUREND: HARRY GETROOST OP VLIEGVELD

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: The Guardian