Lone Princess

Het duistere verleden van Adelaide Cottage

Het nieuwe huis van de Cambridges heeft een roerige historie.Adelaide Cottage wordt nu het warme thuis voor Kate en William en hun kinderen. Dat is nogal een contrast met wat zich hier ruim een halve eeuw geleden afspeelde.

De cottage werd in 1831 gebouwd door koning Willem IV voor zijn vrouw koningin Adelaide. Koningin Victoria was later zo dol op het huis, dat ze haar geliefde hond Dash op het terrein begroef.

De meest opmerkelijke bewoner was ongetwijfeld Peter Townsend, de minnaar van prinses Margaret. Hij betrok het pand met zijn vrouw en jonge zoon in 1944, toen hij de adjudant van Koning George VI werd, na zijn terugkeer uit de Tweede Wereldoorlog. Het was een nogal groezelig en oncomfortabel huis, met een gedateerde Victoriaanse inrichting en beperkte elektriciteit, die slechts één kachel en een stofzuiger tegelijk van stroom kon voorzien.

Het was in  die tijd dat Margaret verliefd op hem werd. Alleen – een getrouwde  man, dat kon zeker na het drama met Edward en Wallis Simpson echt niet. Ook niet nadat Townsend was gescheiden en Margaret een openlijke relatie met hem had.

Het pand werd in 2015 volledig gerenoveerd, in de verwachting dat de Sussexen het zouden betrekken. Die kozen echter voor het naburige Frogmore Cottage. Beatrice en Edoardo Mapelli Mozzi hadden evenmin trek in de cottage.

LEES OOK:

CAMBRIDGES VOEREN INGRIJPENDE VERANDERING DOOR

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty

Bron: Tatler