210325 Queen Elizabeth Ii 093

Hebben! Barbie Queen!

Dit is wel heel gaaf: Mattel, de makers van Barbie, hebben een limited edition-Barbie uitgebracht van koningin Elizabeth! Ze ligt vandaag in de winkel.

‘Koningin Elizabeth II, die 70 historische jaren van dienst viert, is de eerste Britse vorstin die een Platina Jubileum viert’, laat Mattel weten. ‘Na de kroning van Hare Majesteit in 1953 heeft de koningin tijdens haar buitengewone regeerperiode met plichtsbesef, humanitaire inspanningen en een leven van openbare dienstverlening de natie verenigd in feestvreugde, bezinning en gemeenschap.’

De pop draagt een elegante ivoorkleurige jurk en blauwe linten versierd met ordeversieringen. De tiara is gebaseerd op Queen Mary’s Fringe Tiara – beroemd gedragen door The Queen op haar trouwdag -, miniatuur medaillons op linten zijn geïnspireerd op de Orders van de Koninklijke Familie. Het roze lint kreeg de koningin van haar vader George VI en het lichtblauwe van haar grootvader George V. De zilveren broche onder de sjerp stelt de Garter Star Brooch voor, het insigne van de hoogste ridderorde in het Verenigd Koninkrijk, de Orde van de Kousenband.

De pop wordt gepresenteerd in een doos die is geïnspireerd op de stijlen die in Buckingham Palace aanwezig zijn, gemaakt van een 3D gestanste rand die de pop omlijst, en een binnenpaneel met een troon en rode vloerbedekking geïnspireerd op de Troonzaal in Buckingham Palace.

De Queen Elizabeth II pop zal verkocht worden bij Amazon, Harrods, Hamley’s, Selfridges & John Lewis vanaf 21 april 2022 voorafgaand aan The Queen’s Platinum Jubilee Central Weekend tussen 2 -5 juni 2022.

210325 Queen Elizabeth Ii 093
210325 Queen Elizabeth Ii 093
210325 Queen Elizabeth Ii 048
210325 Queen Elizabeth Ii 048

LEES OOK:

GRATIS NAAR ELIZABETH!

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Mattel