Harry In Uniform

Harry raakt ook laatste vrienden kwijt

Legermaatjes niet blij met boek, media VS keren zich tegen hem.

Prins Harry en het leger leken voor elkaar gemaakt. Hij sloot er vriendschappen voor het leven, vocht in Afganistan en lanceerde na zijn actieve carriere de Invictus Games, die hem enorm veel goodwill opleverden.

Maar juist zijn de mensen die hem op handen droegen, laten hem nu vallen. Allereerst is er veel kritiek op zijn bekentenis, dat hij op het slagveld 25 vijanden zou hebben gedood.

Harry werd altijd als een veiligheidsrisico beschouwd, dat hij dit nu toegeeft is volgens een voormalige commandant levensgevaarlijk. Harry zou daardoor in het vizier kunnen komen van de Taliban of aanverwante terreurgroepen.

Voor de gewonde soldaten voor wie hij de Games opzette kan het ook wel wat minder met het geklaag. ‘Ik hou van hem,’ zei Ben McBean, ‘maar hij moet nu zijn mond houden.’ McBean verloor een been en een arm in Afghanistan, en raakte via de Games bevriend met Harry.

Dat is ook de teneur in de Amerikaanse media, die voor een groot deel met Harry sympathiseerden, maar nu hun geduld hebben verloren. CNN-anchor Don Lemon zei dat het simpelweg ‘not done’ is om zo je vuile was buiten te hangen.  

LEES OOK:

HARRY’S ONTHULLINGEN: SEKS, DRUGS EN EEN BEVROREN PENIS

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: CNN/The Sun/Mail Online/Mirror/Express