Invictus Games 2020 Day 2

Harry: Nazi-uniform was schuld William

Prins Harry beweert in zijn aankomende autobiografie dat zijn broer en schoonzus dubbel lagen toen ze hem verkleed zagen als nazi.

Harry was 20 toen de krant The Sun een foto op de voorpagina publiceerde, waarop hij te zien is in een nazi-uniform, met hakenkruisarmband.

De foto werd genomen op een verkleedfeest met een ‘inboorlingen en koloniaal thema’, waar William was verkleed als leeuw.

Harry schrijft dat hij de keuze had tussen het uniform van een piloot en een nazi:

‘Ik belde Willy en Kate, vroeg wat ze dachten. Nazi-uniform, zeiden ze.’ Hij ging naar hun huis en paste het aan, waarop ze allebei ‘huilden van het lachen.’

Koninklijk historicus Robert Lacey had eerder geschreven dat het eerste teken van problemen tussen de broers kwam toen Harry het zwaarst werd getroffen door de publieke verontwaardiging over zijn nazi-kostuum – ook al hielp William bij het kiezen van de outfit.

‘Harry koos zijn kostuum samen met zijn oudere broer – de toekomstige koning Willem V, toen 22, die de hele weg naar Highgrove (het landhuis van Charles) had gelachen met de jongere broer die hij geacht werd te begeleiden – en vervolgens samen verder naar het feest.’

Prince Harry Makes Headline News Across The Globe
Prince Harry Makes Headline News Across The Globe

LEES OOK:

INHOUD HARRY’S BOEK UITGELEKT

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: Pagesix