Botswana Britain Royalty

Harry jaagt Maori’s tegen zich in het harnas

Oorspronkelijke bewoners Nieuw-Zeeland boos op prins.

Prins Harry wordt ervan beschuldigd de Maori-cultuur te gebruiken ‘om zijn eigen agenda door te drukken’, enkele weken nadat de Māori-partij opriep tot afzetting van de koningin als het staatshoofd van Nieuw-Zeeland.

Steen des aanstoots is een bizarre video  ter promotie van een campagne voor zijn eco-reisorganisatie Travalyst.

In de sketch krijgt Harry – die gekleed is in een grijs Girl Dad-shirt en een Apple Airpod koptelefoon draagt – eerst drie sterren van de vijf, en daarna drie en een half – als stempels op zijn arm – voor het gebruik van slechts één handdoek en voor het kopen van lokale honing. Hij wordt ook geprezen omdat hij de kraan niet laat lopen tijdens het tandenpoetsen.

Bij de lancering van zijn campagne in het actualiteitenprogramma Te Ao with Moana beschreef Harry Nieuw-Zeeland als een land van ‘duurzaamheidspioniers’ en noemde hij zijn project zijn ‘nieuwe kaupapa’ – het Maori woord voor werk in het algemeen belang.

Verder prees hij de Maori-cultuur, die volgens hem ‘van nature begrijpt wat duurzame praktijken zijn en hoe we beter voor ons leven gevende land kunnen zorgen, wat cruciale lessen zijn die we allemaal kunnen leren’.

Hij is echter onder vuur komen te liggen van monarchiefans, die hem ervan beschuldigden zich de Maori-cultuur toe te eigenen om zijn eco-bedrijf te promoten.

Het is onduidelijk waarom de hertog voor Nieuw-Zeeland heeft gekozen, maar Harry staat erom bekend dat hij van het land houdt en overwoog erheen te verhuizen met zijn vrouw toen ze acuut stopten als frontline royals, maar koos in plaats daarvan voor LA.

LEES OOK:

MEGHAN ‘WANHOPIG OP ZOEK’ NAAR BEDRIJVEN DIE SERIE PEARL WEL WILLEN MAKEN

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Daily Mail