Harry En Meghan

Harry en Meghan: Niet beledigd

Harry en Meghan zeggen dat ze niet beledigend zijn door de aflevering van South Park waarin ze een hoofdrol kregen.

De Amerikaanse animatieserie nam het tweetal genadeloos op de hak. Harry en Meghan zouden leeghoofden zijn, die alleen maar aan zichzelf denken. Die de hele wereld overvliegen, en overal privacy eisen.

Op de hak

Meteen ging het gerucht dat ze de makers voor de rechter zouden slepen. Dat gaat echter niet gebeuren, zegt een woordvoerder. Dat zou volgens een deskundige ook niet slim zijn, omdat South Park echt alles en iedereen op de hak neemt.

De reacties in de VS zijn verder eenduidig: met de populariteit van Meghan en Harry gaat het snel bergafwaarts, en dit zal ze niet echt helpen. South Park is na bijna twintig jaar nog steeds enorm populair. Zo populair, dat iedere aflevering door een stel juristen onder de loep wordt genomen. Zij moeten voorkomen dat de serie juridisch over de schreef gaat. Met het bedrijf zijn inmiddels vele miljoenen gemoeid, die niemand op het spel wil zetten.

Een rechtsgang zou ook vreemd zijn. Meghans advocaat heeft in een andere zaak nou juist gehamerd op het belang van vrije meningsuiting.

Leestip

BESTEL HIER

Newsweek