Charles

Grote zorgen om koning Charles

Het voorgenomen bezoek Charles later deze maand aan Frankrijk zou wel eens helemaal uit de hand kunnen lopen.

Het was een prachtig idee: zo snel mogelijk een bezoek aan buurland Frankrijk. Maar dat wordt momenteel geteisterd door een volksopstand, die grote gevolgen kan hebben voor Charles’ programma.

Dat schrijft althans de krant Le Parisien.

Rellen

Voor de eerste keer sinds het begin van zijn bewind brengt Charles van 26 tot 29 maart een bezoek aan Frankrijk, met tussenstops in onder meer Parijs en Bordeaux.

Maar de Fransen zijn woedend, omdat president Macron wil dat ze pas op hun 64e met pensioen kunnen, in plaats van op hun 62e.

Die woede uit zich in ongekende rellen en veldslagen met de politie, ook tijdens het bezoek. ‘We zijn niet veilig voor een volksbeweging die de ceremonie wil ondermijnen’, waarschuwde een bron dicht bij Macron. ‘Ik kan me de koppen in de Engelse tabloids al voorstellen.’

Relschoppers

Het doel van de relschoppers zou de vernedering van Macron zijn. Dat lukt behoorlijk, als ze er in slagen het bezoek te verstoren.

Hoewel het programma van de koning en koningin nog niet is gewijzigd, is Buckingham Palace bezorgd dat het Elysée, de ambtswoning van Macron waar de gasten zullen worden ontvangen, ‘een risicovolle magneet kan zijn voor demonstranten die vastbesloten zijn om president Macron publiekelijk te vernederen.’

chanel
KLIK HIER

Le Parisien/Mail Online

#Royaltynl