Swan Cropped

Goed nieuws: Swan Upping geslaagd

Zwanen koningin succesvol geteld.

Swan Upping is een eeuwenoude traditie, waarbij ieder jaar de zwanen op een deel van de Theems worden geteld.

Een vloot traditionele roeisloepen, bemand door Swan Uppers in scharlakenrode shirts en aangevoerd door The Queen’s Swan Marker, die een hoed draagt met een witte zwanenveer, roeit gestaag de Theems op. 

‘All up!’ roepen ze als een familie zwanen met jongen wordt gespot. De Swan Uppers positioneren hun boten zorgvuldig rond de dieren, tillen ze uit het water en controleren hun gezondheid. 

De Swan Uppers wegen en meten de jonge zwanen en controleren ze op tekenen van verwonding, meestal veroorzaakt door vishaken en -lijn.  De koningin behoudt het recht om de eigendom op te eisen van elke ongemerkte knobbelzwaan die in open water zwemt, maar dit recht wordt voornamelijk uitgeoefend op bepaalde stukken van de Theems.

Al sinds de twaalfde eeuw heeft de Kroon het eigendomsrecht op alle ongemerkte knobbelzwanen die in open water in het hele land zwemmen.  Historisch gezien werden waardevolle eigendomsrechten vervolgens door de vorst verleend aan vele personen en organisaties, aangezien zwanen een gewaardeerd voedsel waren, dat werd geserveerd bij banketten en feesten.  Tegenwoordig worden zwanen natuurlijk niet meer gegeten en zijn ze een beschermde diersoort.

LEES OOK:

KONINGIN ELIZABETH II BEZIT ELKE DOLFIJN IN BRITSE WATEREN, EN ANDERE BIZARRE FUN FACTS

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron en beeld: Royal Family