George, William

George laat zich van zijn meest Britse kant zien

Prins William nam zijn oudste zoon prins George weer eens mee naar een sportwedstrijd. Cricket ditmaal, op The Oval in Londen.

Samen sportwedstrijden bezoeken is een echt vader en zoon-dingetje voor de twee. Ze gaan samen naar hun favoriete voetbalclub Aston Villa en naar het tennissen op Wimbledon.

Cricket

Het sportevenement dat sportminnend Engeland momenteel in zijn greep houdt is de strijd om The Ashes. Cricket, tussen de teams van Engeland en Australië. Engelser kan niet. Ze hebben zelfs een uitdrukking: That’s not cricket – dat is niet sportief. Begrijpen zullen wij niet-Britten  het nooit.

Voor de liefhebbers is het de Tour de France plus het WK Voetbal, en dan tegelijk. William en George waren er dan ook bij, waarbij George opzien baarde door het met smaak verorberen van een slice pizza. Typisch Engels? Intussen zo langzamerhand wel!

Wicket

Fun fact: The Ashes is letterlijk de kleinste prijs op dit niveau. Een ieniemini bekertje, waarin de as zit van de wicket uit de wedstrijd van 1882, toen de Australiërs voor het eerst de Engelsen op eigen bodem versloegen. Volgende keer leggen we uit wat een wicket is.

Tip van de redactie: kleed je als een royal

Scherm­afbeelding 2023 02 01 Om 21.21.42
BESTEL HIER

Getty Images/Photo by Kieran McManus/Shutterstock (13984814cj)

#Royaltynl