sarah Ferguson

Fergie is ‘vrienden geworden met al haar fouten’

Sarah Ferguson sprak met het tijdschrift People en was bijzonder openhartig over haar keuzes en fouten uit het verleden. Lees er hier meer over.

Sarah (61) schrijft al jarenlang kinderboekjes, maar is nu ook bezig met haar debuutroman. Die gaat Her Heart for a Compass heten en ligt in augustus in de winkels. Ze vertelde aan het magazine dat ze door alle research die ze deed voor het hoofdkaraker – lady Margaret – zelf ook vrede vond om haar fouten en keuzes uit het verleden te accepteren.

Door het schrijven vond ze ‘stukjes van zichzelf terug’. “Ik zag in lady Margaret de veerkracht en moed die ik zelf ook voel.” Om ook nog toe te voegen: “Iemand vroeg aan mij, ‘als je een astronaut was en alles kon achterlaten, zou je dan al je fouten en mislukkingen achterlaten?’ Natuurlijk niet, antwoordde ik. Ik ben vrienden geworden met al mijn fouten en mislukkingen. Ik heb vrede met ze allemaal.”

Sarah werd afgelopen februari voor het eerst oma. En wordt dat opnieuw in het najaar. Ze zegt dat er met het uitbrengen van het boek een nieuwe fase in haar leven aanbreekt. “Ik moet me ervan bewust zijn dan het niet langer nodig is om perfect te zijn. Sarah zijn is precies genoeg.”

Sarah 7

LEES OOK:

Harry’s boek: de eerste reacties

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Hello!