Ireland Britain Royalty

Ergernis over geheimhouden corona door William

In Groot-Brittannië zijn de reacties verdeeld, nadat eerder vandaag bekend werd dat prins William besmet raakte met corona in april en dit bewust heeft stilgehouden.

William krijgt van sommige mensen bijval. Bijvoorbeeld door het argument van privacy aan te halen. Waarom zou specifiek de (of ‘een’) prins bekend moeten maken dat hij besmet raakte? Zeker als hij er zelf voor kiest dit juist binnenskamers te houden. Maar veel luider is de roep van de mensen die het maar vreemd en ergerlijk vinden. Zij verwijten hem een gebrek aan openheid. En vragen zich af hoe dat moet gaan als William straks kroonprins en later koning zou zijn.

William blijkt de besmetting in april te hebben opgelopen. Rond die tijd werd ook corona vastgesteld bij zijn vader, Charles. En onlangs nog ging Sophie, de vrouw van prins Edward, in isolatie omdat ze in contact was geweest met iemand die corona had. De vraag is dan ook waarom William er precies voor koos te zwijgen over zijn diagnose. Naar eigen zeggen deed hij dit vooral om geen onrust en paniek te willen veroorzaken .Volgens hem had zijn land en de wereld al genoeg om mee te moeten ‘dealen’.

Toch vinden veel Britten dat het juist had kunnen helpen, als William zijn coronabesmetting gewoon openbaar had gemaakt. Dan hadden andere coronapatiënten zich wellicht gesteund gevoeld. En gezien dat het iedereen kan overkomen, ook royals natuurlijk.

Waarschijnlijk blijft het de gemoederen nog wel even bezighouden, in Groot-Brittannië. Wij zijn benieuwd of William zelf nog met een statement of nadere toelichting komt. Gelukkig is hij inmiddels opgeknapt, want vanochtend las je bij ons dat hij wel degelijk fiks ziek is geweest van corona.

Britain Royalty
Charles En William Foto Genomen Door Kate
Sophie 1

LEES OOK:

Delphines 17-jarige dochter doneert haar haar

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @kensingtonroyal, @theroyalfamily