Australia Britain Diplomacy Royal Tour

Eindelijk dan: Lilibet ontmoet Lilibet

Ieder nadeel heeft zijn voordeel. Elizabeth kan niet naar de derby in Epsom – en heeft dus tijd voor kleinzoon Harry en diens gezin.

De paardenrace is een vaste waarde voor de koningin, maar lichamelijk ongemak gooit dit jaar roet in het eten. Bovendien doet geen enkele van haar paarden mee.

En aangezien de Sussexjes toch in het land zijn, wordt van de nood een deugd gemaakt. Zaterdag komt het gezin op verjaardagsvisite. Dan ook zal Elizabeth voor het eerst haar achterkleinkind Lilibet zien.

Als er in de tussentijd tenminste geen incident plaatsvindt waarop Harry en Meghan patent hebben.

Sinds Lilibets geboorte op 4 juni 2021 zijn ouders prins Harry en Meghan slechts één keer in het Verenigd Koninkrijk geweest, in een vluchtig bezoek waar ze een omweg maakten om Hare Majesteit te zien terwijl ze in april op weg waren naar de Invictus Games in Den Haag.

Haar eerste verjaardag wordt komende zaterdag gevierd in Frogmore Cottage, op een steenworp afstand van Windsor Castle. Prinses Eugenie en haar familie hebben de Cottage ontruimd.

Baby Lilibet werd geboren in Californië, in tegenstelling tot haar broer Archie, drie, die werd geboren in het Londense Portland Hospital, een koninklijke favoriet. De koningin ontmoette Archie twee dagen na zijn geboorte op 6 mei 2019.

LEES OOK:

DIT IS WAAROM ER NOG GEEN FOTO VAN KLEINE LILIBET IS VERSPREID

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Daily Mail