droombaan

Dít was de droombaan van prinses Diana

Net zoals iedereen, had ook prinses Diana diverse dromen toen ze nog erg jong was. Lees hier wat op dat moment haar droombaan was.

Prinses Diana is altijd een beetje anders dan anders geweest. Ze wilde andere dingen in het leven dan andere prinsessen en hiermee was ze altijd erg vooruitstrevend. Prinses Diana wilde vroeger nooit prinses worden, ze had iets heel anders voor ogen en dat was nog best verrassend! 

Diana als balletdanseres 

Toen Diana jong was, had ze maar één droombaan: Ze wilde balletdanseres worden. Als jong meisje volgde ze veel balletlessen en zat zelfs op een speciale opleiding om balletdanseres te worden. Haar lengte hield deze droombaan helaas tegen, ze werd te lang om daadwerkelijk balletdanseres te worden. Toch bleef ze altijd deze passie houden. 

Lees ook: Fans herdenken prinses Diana

Steun van familie 

Toen ze Charles ontmoette, werd ze ook gesteund bij haar passie. Er werd zelfs op het paleis een balletlerares ingehuurd, Anne Allan. Anne Allan zegt hierover het volgende: “Toen ik Diana voor het eerst ontmoette, kon je zien dat er een enorme verlegenheid was. Na verloop van tijd, terwijl ze met onze danslessen bezig waren, realiseerden we ons hoeveel dans voor haar betekende.” Dansen hielp prinses Diana onder andere om beter in haar vel te zitten. “Ze hield van de vrijheid om te kunnen bewegen en dansen. Ze vond het geweldig.”

Diana And Charles Dancing
Diana And Charles Dancing

Prinses Charlotte ook fan 

De jonge prinses Charlotte, kleindochter van Diana, is ook fan van ballet. Prins William liet hierover het volgende weten: “Charlotte rent door de keuken in haar jurken en balletspullen en alles.” Ook prinses Charlotte krijgt lessen in het paleis, maar ook op haar school.  

Lees ook: Prinsesje heet Charlotte Elizabeth Diana

Tip van de redactie

In de bestseller Diana. Haar eigen verhaal onthult Diana intieme details van haar leven. Andrew Morton biedt ongeëvenaarde inzichten, gebaseerd op geheime interviews met de prinses. Deze biografie, bijna een autobiografie, belicht Diana’s meest persoonlijke momenten. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl