Wimbledon Championships 2022 Day 9

Dit is Kate’s favoriete ontwerpster

De hertogin van Cambridge is dol op de bedrukte midi-jurken van Alessandra Rich. Ze treedt voor de verandering zelf even op de voorgrond.

Kate wordt aan alle kanten geroemd en bewonderd om haar kledingstijl, een mix van betaalbaar en couture. Dit jaar werd duidelijk dat Rich een favoriet is van de hertogin, en dan vooral de polkadots. Als je erop gaat letten, zie je niet anders.

Rich heeft de hertogin nog nooit ontmoet (!), maar is dankzij Kate een superster, en dat was voor dde Italiaanse een grote verrassing.

‘We weten pas dat ze een van de jurken draagt als we haar erin zien – we krijgen nooit iets van tevoren te horen. We vragen het niet en ze zeggen het niet.’

Kate is ook niet de enige celeb die haar merk draagt, dat doen ook artiesten als Dua Lipa en Hailey Bieber. Dat zijn dan wat uitbundiger ontwerpen dan waar we de hertogin in zien. Want iedere vrouw is weer anders, weet Rich.

Ze is geboren op het Italiaanse platteland en verhuisde bijna 30 jaar geleden naar Mayfair, nadat ze haar Britse echtgenoot op een kunstbeurs had ontmoet. Tegenwoordig woont ze in Loden en Milaan. Dat kan ook makkelijk, met jurken die beginnen bij 1.500 pond.

Rich begon haar bedrijf in 2010, omdat ze nooit iets kon vinden om te dragen naar de prestigieuze feesten en partijen in de kunstwereld.  

‘Ik heb alles vanaf nul geleerd. In het begin deed ik gewoon iets wat ik leuk vond, het was een passieproject. Ik was naïef maar vastberaden en ik had logica, zo ben ik hier nu gekomen.’

LEES OOK:

TATLER: KATE IS BEST GEKLEED

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Telegraph