Eugenie

Dit boek inspireerde Eugenie voor haar organisatie

Het boek Half the Sky: Turning Oppression into Opportunity for Women Worldwide was voor prinses Eugenie een belangrijke reden om samen met haar beste vriendin hun organisatie The Anti-Slavery Collective op te richten. Dat vertelden ze woensdag in een videogesprek met de twee auteurs van het boek.

Half the Sky: Turning Oppression into Opportunity for Women Worldwide 

Het boek Half the Sky: Turning Oppression into Opportunity for Women Worldwide komt uit 2009 en is geschreven door het Amerikaanse echtpaar Nicholas Kristof en Sheryl WuDunn. Half the Sky vergelijkt de wereldwijde onderdrukking van vrouwen met de slavernij. Eugenie en Julia de Boinville hebben na het lezen van het boek, jaren later hun organisatie opgericht die strijdt tegen moderne slavernij.

Inspiratie

Eugenie denkt dat haar moeder het boek jaren geleden aan haar en Julia cadeau gaf. “Jullie zijn een koppel waardoor Jules en ik geïnspireerd zijn, al sinds we begonnen met gesprekken over moderne slavernij en onze strijd daartegen”, vertelde de prinses aan de auteurs.

Haar beste vriendin beaamt dat. “We kregen het boek nadat we een bezoek brachten aan een safehouse in India en leerden over mensenhandel. Het spoorde ons aan en inspireerde ons The Anti-Slavery Collective op te richten, dus dat we jullie nu ontmoeten is een bijzonder moment voor Eugenie en mij.”

Schermafbeelding 2021 07 29 Om 09.28.04

Zelf benieuwd geworden naar Half the Sky: Turning Oppression into Opportunity for Women Worldwide?

KOOP HET HIER

LEES OOK: LILIBET TOEGEVOEGD OP ROYAL WEBSITE, DÍT IS HAAR PLEK VOOR TROONOPVOLGING

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP, beeld: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen