Britain Royal Ascot

Deze wereldster treedt op bij feest queen

Eerste namen zijn bekend.

Het zal lastig worden Brian May op het dak van Buckingham Palace te overtreffen, maar niemand minder dan Ed Sheeran gaat een poging wagen. Hij treedt op tijdens de Platinum Jubilee Pageant op 4 juni in Londen. Naast Sheeran zullen Britse beroemdheden als Jeremy Irons, Bill Bailey en Gok Wan optreden.

De Platinum Jubilee Pageant vormt de grootse afsluiting van het lange weekend waarmee wordt gevierd dat Elizabeth 70 jaar op de troon zit. In dat weekend staat onder meer de Trooping the Colour-parade op het programma. Op 4 juni vindt er ook een speciaal liveconcert plaats bij Buckingham Palace, waar “een aantal van ’s werelds grootste sterren” het jubileum zullen meevieren. De Britse singer-songwriter George Ezra was de eerste artiest die voor dat concert werd aangekondigd.

Sheeran heeft een van zijn van zijn drie zomershows in het Stadium of Light van Sunderland in Engeland geannuleerd wegens een ‘onvoorzien planningsconflict’. Er werden geen verdere details gegeven, maar mogelijk heeft het te maken met de festiviteiten voor het platina jubileum van de koningin, die ook op 2 juni beginnen.

LEES OOK:

SALUUTSCHOTEN TER ERE VAN 68 JAAR ELIZABETH OP DE TROON

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP