Alig Queen Mother Royalty Online

Deze royal was fan van Ali G: ‘Respec to da Royals’

Deze royal stond bekend als ‘getalenteerde imitator’ en om haar ‘ondeugende toastspelletjes’. Niemand minder dan ‘Queen Mother’ Elizabeth I was fan van Ali G. Ook Harry (39) kon zijn grappen enorm waarderen.

Elizabeth I was bekend als de laatste grote ‘Edwardian lady’, een strikte voorstander van koninklijk protocol en hield graag de schijn hoog – koste wat het kost. In haar latere jaren werd de Queen Mother een gevierde gastvrouw, die schitterende feesten organiseerde in haar Royal Lodge met gasten uit de muziek- en kunstwereld.

Getalenteerde imitator

Volgens auteur Tina Brown bood deze gelegenheden koningin Elizabeth (zoals ze formeler werd genoemd) de mogelijkheid om een bepaalde vaardigheid te tonen. De Queen Mother was een getalenteerde imitator, zegt Brown, met enkele onwaarschijnlijke imitaties achter de hand.

‘Haar imitatie van Blackader werd als zeer goed beschouwd’, schrijft de auteur in haar bestverkochte boek, The Palace Papers. ‘Maar nog beter was een vertolking van Ali G, zeer gewaardeerd door prins Harry. ‘Ze zou zeggen: ‘Schat, de lunch was geweldig – respect.”

Harry En Queen Mother Royalty Online
Harry en Queen Mother © Getty Images

Lees ook: Unieke beelden: advies van de Queen Mother aan William en Harry

Dochter koningin Elizabeth II plagen

De Queen Mother was niet de enige humorist in de familie. Haar dochter, Koningin Elizabeth II, stond bekend als een bedreven imitator – strikt privé natuurlijk – van mensen die ze had ontmoet. Ondeugend als de Queen Mother was, ze had er plezier van om haar dochter, die toen koningin was, te plagen. “Heb je vandaag geregeerd, Lilibet?” zou ze naar verluidt vragen wanneer Elizabeth uitgeput terugkwam van een verplichting.

Queen Mother En Koningin Elizabeth Royalty Online
Queen Mother en koningin Elizabeth © Getty Images

De Queen Mother stond ‘bekend om haar ondeugende toastspelletjes’, schrijft Brown, ‘en zou haar glas hoog-hoog-hoog optillen voor mensen die ze mocht en laag-laag-laag onder de tafel voor mensen die ze niet mocht. Een gebaar dat werd begroet met lachen en gepaard ging met overvloedige hoeveelheden alcohol.’

Queen Mother Toast Royalty Online
© Getty Images

Volgens historicus en biograaf Hugo Vickers was een uitnodiging voor een avond in de Royal Lodge een van de meest gewilde kaartjes in de stad.

Lees ook: Kroon queen-mother voor Camilla

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES