The Royal Windsor Horse Show 2021

Deze Britse royal is 18 geworden en staat voor een grote keuze!

Lady Louise Mountbatten-Windsor werd gisteren 18 jaar. Dat is op zich al een mijlpaal natuurlijk. Haar gloednieuwe leeftijd komt met nóg meer mijlpalen, want de dochter van prins Edward en Sophie kan gaan kiezen hoe prominent zij wil gaan fungeren als royal binnen het Britse koningshuis.

Ze werd geboren op 8 november 2003 en is de oudste van 2 kinderen: onder Louise is er nog broertje James, geboren in 2007. Louise is dus een kleinkind van koningin Elizabeth en niet zelden wordt gefluisterd dat zij ook een absolute favoriet is van haar oma.

Los daarvan gaat haar nieuwe leeftijd – 18 en volwassen – met een belangrijke keuze gepaard. Louise mag namelijk gaan bepalen of zij een echte prinses wil worden. Ze is geboren met het recht om ‘Hare Koninklijke Hoogheid’ genoemd te worden. Ouders Edward en Sophie kozen echter voor ‘Lady’. Iets soberder, ruimte voor latere ‘upgrades’. Edward en Sophie gaven in het verleden zelfs aan dat ze graag willen dat hun kinderen ‘gewoon werken voor hun geld’ en er niet zomaar vanuit gaan dat hun titels het werk voor hen doen.

Nu Louise 18 is, mag ze ervoor kiezen wel degelijk dat ‘Hare Koninklijke Hoogheid’ te gaan gebruiken. En zich prominenter op te stellen als Britse royal. Sterker nog, je zou bijna zeggen dat alle hulp welkom is momenteel. Want het aantal actieve en inzetbare royals is flink teruggelopen. Natuurlijk is prins Philip er niet meer. En na Meghans en Harry’s vertrek komen de werkbezoeken en andere officiële momenten veelal neer op dezelfde schouders. Onlangs werd ook nog besloten dat Elizabeth voortaan alleen nog maar mét een meereizend familielid werkbezoeken en dergelijke aflegt. Zij moest na een korte ziekenhuisopname een bezoek aan Noord-Ierland cancelen en dat kwam dermate onverwacht dat gekozen werd voor die aanpassing van het protocol.

Of Louise haar titel echt gaat ‘upgraden’ zullen we gaan zien. Het is niet onwaarschijnlijk dat ze nog iets meer op de voorgrond gaat treden, ze is de afgelopen tijd al vaker met haar ouders in het openbaar gespot. Ook is ze dus goede maatjes met oma Elizabeth. De dames delen een passie: de paardensport. Hou deze jongvolwassene absoluut in de gaten!

The Royal Windsor Horse Show 2021

LEES OOK:

Zo mooi: Zweedse prinsessen in echte prinsessenjurken

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: MSN. Beeld: Getty