Britain Royalty

‘Elizabeth voortaan alleen nog op pad met een familielid’

Vorige week lag the queen kort in het ziekenhuis. Ervoor werd haar al geadviseerd tijdelijk rust te houden. Ook werd ze gefotografeerd met een wandelstok. De afzegging van haar bezoek aan Ierland zou hebben geleid tot aanpassing van het protocol: vanaf nu gaat er steeds een familielid mee op reis.

De Britse krant The Telegraph weet te melden dat Elizabeth nu alleen nog op werkbezoek of reis gaat, als een familielid met haar meereist. Vorige week moest ze last-minute een bezoek aan Noord-Ierland afzeggen, vanwege gezondheidsperikelen. Elizabeth heeft kortstondig in het ziekenhuis gelegen, ze werd woensdag opgenomen en mocht donderdagmiddag naar huis.

Er was eerst onduidelijkheid over haar ziekenhuisopname. Beter gezegd: dat werd aanvankelijk geheim gehouden. De pers kreeg enkel te weten dat ze ‘rust moest houden’. Later bleek dat ze daadwerkelijk opgenomen was geweest. Om te voorkomen dat the queen in de nabije toekomst nog eens een bezoek op het laatste moment moet afzeggen, zou worden gekozen voor het meereizen van één van haar kinderen of kleinkinderen vanaf nu. Zo is er altijd een Britse royal aanwezig om het programma af te wikkelen.

Momenteel is Elizabeth aan het bijkomen op Windsor Castle. Gemeld is dat zij het goed maakt.

LEES OOK:

Kleine Sienna opgenomen in troonlijn

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA