Zo mooi: Zweedse prinsessen in echte prinsessenjurken

Onze Máxima kan het ook goed: zwieren in een echte baljurk. Met een touch van nu natuurlijk, al zijn er ook royals die bewust vintage dragen (wat dacht je van Beatrice op haar trouwdag?). Vandaag een prachtige serie foto’s voor je van Zweedse prinsessen in niets minder dan echte prinsessenjurken.

Modebewuste royals hebben bij ons een streepje voor. En dat niet alles ontzettend prijzig hoeft te zijn, zie je wel aan de ZARA-outfits die onze eigen prinsessen regelmatig dragen. Al staat buiten kijf dat menig koning, prins, koningin en prinses wel degelijk favoriete ontwerpers en modehuizen heeft. Niets mis mee, van een royal wordt nu eenmaal verwacht dat hij/zij representatief voor de dag komt.

Als het gaat om die échte prinsessenlook – zo’n van-top-tot-teen-perfectie waar Disney nog een puntje aan kan zuigen – moeten we echt onze blik op de Zweedse vrouwen richten. Kijk maar eens naar de prachtige voorbeelden hieronder. Hoezo sprookjesachtig?! Silvia, Victoria, Madeleine en Sofia… genieten geblazen.

Victoria in knalrood, in 2018 en 2019. Gave kleur, mooie glimlach.

Koningin Silvia ‘hergebruikt’ deze prachtige Elie Saab gewoon. Dat is ook helemaal de norm nu. Je mag inmiddels heus vaker dan 1x in iets gezien worden. Nieuwe tailleriem, andere pumps of je kapsel een update geven en de look is alsnog fris.

Mooie Sofia kiest links voor blauw satijn en blote schouders en rechts juist voor lieflijk roze en een hooggesloten kraag. Voor welke zou jij gaan?

Madeleine is een groot fan van roze. Die zuurstokroze links is voor ons de ultieme prinsessenlook. Erg elegant.

En vooruit, nog eentje van Victoria. Op deze foto’s poseerde de kroonprinses ter gelegenheid van het aanstaande 10-jarig huwelijksjubileum met man Daniel.

LEES OOK:

Letizia van Spanje is op-en-top koningin op deze foto’s

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Beeld: ANP/EPA, Instagram @swedish_royals, @kungahuset